Etusivu‎ > ‎Uutiset‎ > ‎

SUP-lautailu Vesisamoilijoissa

lähettänyt Turvallisuuspäällikkö Vesisamoilijat 25.7.2014 klo 2.13   [ päivittänyt 10.8.2016 klo 22.09 Koulutus Vesisamoilijat ]
SUP-melonta on nopeasti suosiota kasvattanut harrastusmuoto vesillä. SUP eli stand up paddling on melontaa surffilaudalla. Vesisamoilijoilla on tällä hetkellä neöjä supia jotka kaikki sijaitsevat kaudella 2016 Kahvisaaressa.

Seuraavat säännöt ovat voimassa toistaiseksi:
 1. SUP-laudan jalkanaru pitää olla jatkuvasti kiinnitettynä. Turvanaru pitää SUP-laudan aina ulottuvillasi.
 2. SUP-laudalla ei saa kuljettaa toista henkilöä kuin pelastustarkoituksessa.
 3. Uimareiden alueelle ei saa suppailla.
 4. Melontaliivit pitää aina olla mukana SUP-laudalla.
 5. Jos vedenlämpö on yli 16 astetta JA SUP-lautailija on uimataitoinen (200+ m) JA SUP-lautailija osoittaa pääsevänsä kiipeämään melontaliivit päällä ilman apua vedestä takaisin SUP-laudalle, melontaliivejä ei tarvitse pukea, vaan ne kiinnitetään etuosan kumivaijereihin.
 6. Veneväylillä ei saa suppailla. Veneväylät pitää ylittää reippaasti. Kahvisaaressa veneväylien läheisyydessä melontaliivit pitää aina olla melojan päällä näkyvyyden parantamiseksi. Värikäs melonta-asu parantaa näkyvyyttäsi. Veneilijä ei välttämättä näe SUP-lautaasi lainkaan - eikä ymmärrä millaisesta vesilläliikkujasta on kyse.
 7. Auringon UV-säteily tarttuu SUP-lautailijaan huomattavasti enemmän kuin rantaloikoilijaan. Suojaa kehosi aurinkovoiteilla tai vaatteilla. Kiinnitä aurinko- tai silmälasisi takanarulla. Suosi päähinettä vesillä.
 8. Lämmin sää moninkertaistaa nestehukkasi ja heikentää toimintakykyisyyttäsi. Pidä juomapulloa mukana SUP-laudan kumivaijereissassa. Vyökiinnityksessä ylimääräinen paino heikentää tasapainoasi.
 9. Kylmä tuuli ja/tai kastuminen voi heikentää toimintakykyäsi merkittävästi. Suppaile rantojen läheisyydessä.
 10. SUP-laudan käyttöoikeus rajoitetaan yhteen tuntiin, mikäli rannalla on muita SUP-lautailijoita jonossa. Voit varata tuntisi ennakkoon sisäilmoitustaulun varauslistalta. SUP-lautoja ei saa ulosvuokrata (eli lähtö ja paluu vain Kahvisaaren ja Joutjärven laiturista).
 11. Jätä kaikki kosteudesta kärsivä elektroniikka ja hienomekaniikka melontavajaan.
 12. Muista merkitä SUP-melontasi vajakirjaan ennen lähtöäsi. Ja kuittaus saapumisesta kun olet palannut.
Comments