Jäsenyys‎ > ‎

Kilpailijalle

Jennin olympiamelonta 2012 - B-finaalin voitto

Jennin olympiamelonta 2012 - B-finaalin voitto

Melonta on urheilulaji jossa voima-, taito-, nopeus ja kestävyysominaisuuksien vaatimukset yhdistyvät niin erikoisella tavalla, että menestystä voidaan hakea monenlaisella harjoittelusysteemillä. Kaikki huippumelojat ovat hieman eri tavalla lahjakkaita. Tietyn ominaisuuden painotettu kehittäminen syö muita tärkeitä ominaisuuksia. Edes hyvin harjoittelevat ja kilpailevat sisarukset eivät välttämättä menesty yhdessä. Huippumelojan tärkein lahjakkuuden muoto on se, että jaksaa harjoitella kovaa, monipuolisesti ja pitkäjännitteisesti. Se, joka harjoittelee eniten oikein lahjakkuuksiensa suuntaan, voittaa. Useimmat puutteet voi kompensoida kovalla harjoittelulla - paitsi voittamisen tahdon. 

Vesisamoilijoilla on ollut maajoukkueurheilijoita kaikissa melontamuodoissa kanoottipujottelua lukuunottamatta. Lahdessa on aina ollut huippumelonnan hiljaista tietoa ja olosuhteet kovalle harjoittelulle. Kansainvälisessä Kanoottiliitossa on n. 160 jäsenmaata. Olympialajien arvokisamitalit ovat todella arvokkaita. Pienelle melontamaalle pelkkä finaalipaikka vastaa jo lähes arvokisamitalia!

Vellamo melontastadion on yksi Suomen parhaista melontakeskuksista. Se tarjoaa tasapuoliset ja ihanteelliset kilpailu- ja harjoitteluolosuhteet toukokuusta lokakuuhun. Vuodesta 1970 lähtien seuramme on järjestänyt vuosittain 1-3 SM-kisat Joutjärven melontakeskuksessa. Seuran tärkein tapahtuma on 1997 järjestetyt nuorten ratamelonnan MM-kisat, joihin osallistui 46 maasta yli 500 urheilijaa ja 200 muuta toimijaa. Talkootyöntekijöitä oli peräti 250 henkilöä.

Kilpailutoimintaamme kuuluu ratamelonnan lisäksi kanoottipoolo, maratonmelonta ja kanoottipurjehdus.
Vesisamoilijat on saavuttanut yli 800 SM-tason mitalia yli 60-vuotisen toimintansa aikana. Seuramme ensimmäinen olympiameloja oli Heikki Mäkelä, joka edusti aikanaan Suomea kolmissa olympialaisissa ja useissa MM-kilpailuissa.
Suomen menestynein naismeloja Jenni Mikkonen (os. Honkanen) sijoittui Lontoon olympialaisissa K-1 200m sijalle 9 (B-finaalin voitto). Pekingin olympialaisissa Jenni oli K-2 500m finaalissa sijalla 7 (parinaan Anne Rikala).  Ateenan olympialaisten Jenni meloi K-1 500m finaalissa 8:nneksi.

Vuoden 2008 EM-kisoissa Jenni Mikkonen yhdessä Anne Rikalan kanssa EM-hopeaa. Vuoden 2006 MM- ja EM-kilpailuista tuli pronssia K2 200m:llä myös yhdessä Anne Rikalan kanssa. Jenni Mikkosella on lisäksi EM-pronssi K-1 200 metriltä vuodelta 2005 ja ja nuorten EM-pronssi K-1 500m vuodelta 1998.

Pauliina Polet on ollut PM-tasolla Suomen ylivoimaisin meloja kautta aikojen. Hän saavutti pelkästään vuonna 2012 yhteensä 6 mitalia. Moskovan EM-kisoissa hän oli finalisti kummallakin nuorten naisten olympiamatkalla K-1 200m ja K-1 500m.

Vesisamoilijat on aina tukenut urheilijoitaan joilla on ollut kansainvälisiä menestystavoitteita. Vuonna 2012 Olympiakomitean tukea sai peräti 5 Vesisamoilijaa, mihin ilmeisesti mikään yksilölajin urheiluseura ei ole koskaan ylttänyt.