Melontaseuramme‎ > ‎

Urheilijat ja edustajat

Yhdistyksen nykyiset seuratoimijat on kuvattu organisaatiodokumentissa. Vesisamoilijoiden ansioituneimmat toimijat ovat kunniapuheenjohtaja, melontaneuvos Yrjö Hämäläinen ja melontaneuvokset Arvo Korkkinen ja Jorma Honkala. Heidän tekemänsä työn määrään ja vaikuttavuutta lahtelaiselle sekä suomalaiselle melonnalle on vaikea ylittää - tai päästä edes lähelle. 

Olympiamelojia

Kesällä 2009 Jenni Mikkonen (os. Honkanen) teki melontahistoriaa voittamalla ensimmäisenä naisena Suomessa kymmenennen Suomen mestaruuden yksiköissä 500 metrin matkalla. Jenni aloitti kilpauransa yhdeksänvuotiaana Lahden Joutjärvellä melontakoulussa. Hänen mielimatkansa on 200 metriä, ja menestystä on tullut myös 500 metrin matkalla. Jenni on melonut arvokisoissa mitaleille sekä yksiköissä että kaksikoissa. Hän osallistunut kolmiin olympialaisiin vuosina 2004-2012 saavuttaen sijat 8., 7. ja 9. Jenni on voittanut maailman cupin osakilpailun ja saavuttanut useita EM- ja MM-kisamitaleita.

Heikki Mäkelä osallistui myös kolmiin olympialaisiin vuosina 1968 - 1976. Hän sijoittui Mexicossa nelikössä sijalle 5. ja Münchenissä sijalle 9.

Paralympiamelojia

Vammaisurheilussa melonta on suosittua erityisesti retkimelontana. Kilpailulajina melonta on kehitysvammaisten Special Olympics -laji sekä kansainvälisellä tasolla elinsiirtourheilijoiden ja liikuntavammaisten henkilöiden laji. Rio de Janeirossa 2016 melotaan ensimmäistä kertaa Paraympialaisissa. Paralympialaisissa käytettäviä tukevampia kilpakajakkeja Vesisamoilijoilla on ensi kesänä neljä yksikköä ja yksi kaksikko. Kehitysvammaisille järjestetään vuosittain kansalliset Special Olympics -kisat. Vesisamoilijoilla on kaksi kansainvälisen tason vammaismelojaa: Anna Laitinen ja Matti Hämäläinen.

Kansallisissa ja kansainvälisissä edustustehtävissä tällä hetkellä olevat seuramme jäsenet:

 Edustajat Rooli Melontamuoto
 Jenni Mikkonenolympiameloja (3 krt), arvokisamitalisti (6 kpl) ratamelonta
 Teemu Väliahdetarvokisafinalisti nuorissa (MM 4.) freestyle
 Pauliina Poletarvokisafinalisti nuorissa, PM-mestari ratamelonta
 Jenni SaloPM-mitalisti nuorissa, arvokisaedustaja nuorissa ratamelonta
 Tuisku Jarvaolympiavalmennettava, arvokisojen B-finalisti  ratamelonta
 Anna LaitinenSpecial Olympics-mitalisti vammaismelonta
 Matti Hämäläinen
Special Olympics-mitalisti
 vammaismelonta
 Risto LehtinenOlympiatuomari (4 krt), ICF:n ratavaliokunnan jäsen, kv-tuomari
Kanoottiliiton hallituksen jäsen
 ratamelonta, maratonmelonta
 Kristina HonkanenKanoottiliiton hallituksen varajäsen 
 Joe TuikkanenMelonta- ja soutuliiton poolojaoston jäsen  kanoottipoolo