Palvelut‎ > ‎

Melontakurssit

Kurssiluettelo 2019

Kursseille ilmoittaudutaan verkkokaupassa. Tutustuthan toimitusehtoihin ennen tilaamista. Kurssikuvaukset löydät luettelon alta sekä verkkokaupasta.

Aikuisten melontakurssi, 25.5 – 27.5.2020, Kahvisaari
Aikuisten melontakurssi, 1. – 3.6.2020, Kahvisaari
Aikuisten melontakurssi, 6. – 7.6.2020 (vkl)

Lisää kursseja tulossa myyntiin kevättalvella 2020.

Verkkokaupassa myynnissä myös lahjakortteja.

KUSTANNUKSET

Melontakurssi maksaa 95 euroa, jatkokurssi 60 euroa ja lapsilta (alle 19v) 60 euroa vuonna 2018. Perhekurssilla aikuisilta normaali maksu ja lapsilta 45€/ lapsi.Omia melontavarustusteita et tarvitse peruskurssilla etkä välttämättä myöhemmin jäsenenäkään kalustonkäyttömaksun ansiosta. Tarkista voimassaolevat maksut hinnastosta.

Melontakurssin maksaminen liikunta- ja virikesaldolla

Melontakurssit maksetaan yleensä verkkomaksuna verkkokaupassa, mutta sen voi suorittaa myös SmartumPay, MyEdenred ja ePassi-liikuntasaldolla. Liikuntasaldolla voit maksaa vain oman kurssin. Paperisia liikuntaseteleitä emme ota vastaa.
Valitse verkkokaupassa maksutavaksi Liikuntasaldo ja maksa kurssimaksu mobiilisovelluksella ja lähetä kuvakaappaus maksusta osoitteeseen verkkokauppa@vesisamoilijat.fi. Vahvistettua tilauksen saat tarkemmat ohjeet sähköpostiisi. Voit tutustu myös ennakkoon Maksutavat-sivun ohjeisiin.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu Vesisamoilijoiden verkkokaupassa: 

https://vesisamoilijat.mycashflow.fi/

Kurssin päävetäjä ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään 3 päivää ennen kurssia.  Samalla sinulle toimitetaan tarvittavat ennakkotiedot. Osallistujilta edellytetään yksinkertaista kyselyä mahdollisten tasapainoon tai tajunnantilaan vaikuttavien rajoitteiden takia. Lisäksi kysytään uimataidosta. Uimataidottomuus ei ole este kurssille, mutta ohjaajien on hyvä tietää osallistujien valmius veden varaan joutumisessa.

Vuoden kurssiesitteet (.pdf):

KURSSIKUVAUKSET

Aikuisten peruskurssit

Aikuisten melontakurssilla käydään läpi melonnan perustaidot. Melontavarusteisiin tutustumisen jälkeen melonnan perustekniikat opetellaan vesillä. Kurssin kesto on 10 tuntia ja arkikursseilla opetus tapahtuu iltaisin kello 17-20(21). Yli 14 vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa aikuisten kurssille.

Peruskurssin jälkeen voit osallistua viikottaisille lähiretkille ja toteuttaa turvallisesti omatoimisia retkiä sisävesillä. 
Melontakurssit perustuvat kokemukselliseen oppimiseen. Pätevällä vetäjällä on melontataitojen lisäksi koulutus aikuisten opettamiseen. Kurssit toteutetaan Suomen melonta- ja soutuliiton melonnan peruskurssin sisältöohjeita mukaillen.

Seniorikurssi

Seniorikurssi keskittyy melonnan perustaitoihin aivan kuten aikuisten peruskurssikin, mutta tahti on ajateltu hivenen rauhallisemmaksi ja kurssilta löytää kukaties myös oman ikäluokan melontaseuraa. Ikänsä voi jokainen osallistuja määritellä itse.

Perhekurssi

Perhekurssille voi tulla vanhemman kanssa 1-3 lasta. Myös koko perhe voi osallistua. Melontakurssi tarjoaa perheelle uutta yhteistä tekemistä ja ehkä koko perheen luontoharrastuksen. Kouluttajalla on aina kokemusta sekä lasten että aikuisten oppimisesta ja opettamisesta. Vesisamoilijoilla on tarjota lapsille pienempiä erikoiskajakkeja. Aikuiset ja lapset voivat myös meloa yhdessä koko ajan kaksikoilla. Perhekurssin kesto on 10 tuntia.

Lasten ja nuorten melontakurssit


Lasten ja nuorten peruskurssit on jaettu kahteen ikäryhmään: 7-11 vuotiaat ja 12-16 vuotiaat. Kurssit hoidetaan ilman huoltajien osallistumista. Kurssilla opetellaan monipuolisesti mini-, kanoottipoolo- ja miehistökanoottien käsittely ja hallinta. Lasten ja nuorten kursseilla oppiminen tapahtuu hauskanpidon kautta. Kurssin lopuksi suoritetaan taitorata, jossa lapset huomaavat hallitsevansa kaikki melontavarusteiden käyttöön vaadittavat taidot. Kurssin kesto on 10 tuntia ja kurssi on jaettu viidelle päivälle.

Lasten ja nuorten jatkokurssilla syvennetään melontataitoja ja -tietoja entisestään.

Lasten melontakurssi 7-11 v. 2016Lasten melontakurssin retkiAikuisten jatkokurssi

Melonnan jatkokurssilla syvennetään melontataitoja ja suoritetaan melonnan taitotesti. Kurssilla kerrataan peruskurssin asiat, hiotaan eteenpäinmelonnan tekniikkaa ja uusina asioina opitaan mm. etuperäsin, sivuttaissiirtymä vauhdista, itsepelastautuminen, ylätuki ja eskimon alkeet. Jatkokurssilla opitaan asioita avovesimelonnasta ja syvennytään turvallisuustaitoihin peruskurssia enemmän.

Koskimelonnan alkeiskurssi


Vuonna 2018 ei Vesiamoilijoiden omaa koskikurssia.

Koskimelonnan alkeiskurssi on kestoltaan n. 10 tuntia. Kurssi on jaettu kahteen päivään ja yöpyminen tapahtuu Ahviolla, koskien vieressä. Kurssi soveltuu peruskurssin käyneille tai melontakokemusta omaaville. Eskimon ja tuentojen hallinnasta on etua. Kurssin aikana opitaan mm. lukemaan koskea, toimimaan virtaavassa vedessä ja pelastamaan kaatunut. Luvassa on koskenlaskua sekä puljaamista virranrajoissa ja pienissä surffiaalloissa. Kurssin jälkeen osallistujalla on valmiudet alkaa harrastamaan koskimelontaa, aluksi kokeneempien seurassa.

Comments