Palvelut‎ > ‎

Melontavarusteiden vuokraus

Melontavarusteita voi vuokrata Kahvisaaresta ja Joutjärveltä. Vuokrahintaan kuuluu aina kanootin lisäksi liivit (kelluntapukine), mela, aukkopeite ja tyhjennysväline. SUP-laudan vuokrahinta on sama kuin yksikkökajakin. SUP-lautoihin on karkuremmit.

Vuokrattavana Kahvisaaressa on yksikkökajakkeja, kaksikkokajakkeja, avokanootteja, koskikajakkeja ja SUP-lautoja sekä soutuvene.Vuokrattavana Joutjärvellä on lasten kajakkeja, muutama aikuisten retkikajakki, avokanootti, lasten sekä aikuisten kunto- ja kilpakajakkeja..
Melontavarusteista tärkeimmät ovat taitotasoon sopiva kanootti, tyhjennysväline, melontaliivi (kelluntapukine) ja mela. Ja kypärä sekä aukkopeitto jos menet koskeen. Aukkopeitto ei ole välttämätön tasaisella lämpimällä järvellä - paitsi jos aallokko tai moottorivene voi yllättää. 

Aloitteleva meloja ei yleensä osaa valita sopivia varusteita mutta kokenut ja pätevöitetty meloja osaa aina auttaa aloittelijaa näiden yleisten vuokrausohjeiden mukaan.

Sekä vuokraajaa että vuokralle antajaa sitoo Vesisamoilijoiden turvallisuusohjeet. Jos haluat vuokrata melontavarusteita, sinun on ymmärrettävä ja hyväksyttävä nämä ohjeet. Melontavajan seinällä on taulu josta voit tunnistaa mitä melontavarustetta tai sen osaa kukin termi tarkoittaa. 

Sinun kannattaa myös perehtyä erillisiin ohjeisiin joita melontavarusteiden luovuttajan on noudatettava. Vesisamoilijoiden hinnasto päivitetään joka vuosi. Henkilöjäsenet saavat -50% alennuksen yhden kanootin varusteista. Ulosvuokrauksen alennukset edellyttävät vähintään 2. vuoden jäsenyyttä. Muun ryhmän on maksettava hinnaston mukainen hinta. 

Mitkä pakolliset melontavarusteet puuttuvat kuvasta? Jos osaat luetella ne (3 kpl) alle 10 sekunnissa, olet meloja :)

Kenenkään ei kannata heti hankkia omaa kanoottia, sillä tasapaino ja melontataidot kehittyvät alussa nopeasti. Muutaman viikon jälkeen aluksi kiikkerältä tuntunut kanootti muuttuukin kömpölöksi laivaksi. 

Oikea ratkaisu on maksaa edullinen kaluston käyttöoikeusmaksu, jolla pääsee koittamaan parin ensimmäisen kesän aikana monia erilaisia kanootteja.

Melontavarusteita