Palvelut‎ > ‎

Oppilaitoksille

Vesisamoilijat ry tarjoaa Päijät-Hämeen alueen oppilaitoksille melontakokeilumahdollisuutta Vellamo melontastadionilla Lahdessa.

Oppilaitosten melonta on turvallinen tapa tutustua monipuoliseen melontaan esimerkiksi liikuntatunneilla tai liikuntapäivänä. Melontakokeilut kestävät n. 90 min. Sisältö on seuraavanlainen:
  • tutustuminen varusteisiin (melontaliivit, aukkopeite, mela, kanootti) kokeneen ohjaajan opastuksella (10 min)
  • lyhyt kuivaharjoittelu (melaote, melan "pyörittäminen", eteenpäinmelonnan tekniikka sekä ohjausvedot, kajakkiin meno ja poistuminen, melonta-asento, toiminta kaatumistilanteessa) (20 min)
  • ohjattu ja valvottu melontakokeilu, jonka jälkeen lyhyt melontalenkki ryhmässä (45 min)
  • erikoistoiveiden mukaan, jos esimerkiksi haluaa tutustua kanoottipooloon (vesipallon ja koripallon yhdistelmä), harjoitella enemmän melontatekniikkaa tai tehdä pidemmän melontalenkin ryhmässä (15 min)
  • melontaretki (2-3h) Vesijärvellä on mahdollinen ryhmälle joka on aikaisemmin suorittanut melontakokeilun. Kaksi Vesisamoilijoiden vetäjää on mukana.
Tyytyväisiä oppilaita melontakokeilussa
Tyytyväisiä oppilaita liikuntatunnin melontakokeilussa.

Koululaismelonta maksaa vain 5 euroa/oppilas ja hinta sisältää kaluston (kajakki/kanootti, mela, aukkopeite, kelluntaliivit) ja opetuksen. Opettaja käy läpi melontakaluston vuokraukseen liittyvät asiakirjat ja allekirjoittaa vuokraussopimuksen. Opettajalle kalusto on ilmainen. Ryhmän minimikoko on 10 oppilasta.

Opettaja on perehdyttävä ennen vuokrausta koululaismelontojen turvallisuussuunnitelmaan ja riskianalyysiin. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Oppilaat ovat kouluajalla opettajan vastuulla. Vesisamoilijat ry:llä on yhdistystoimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus. Mikäli opettaja ei halua tai pysty toimimaan apuvetäjänä, maksullinen lisävetäjä korvaa opettajan työpanoksen myös 10 hengen ryhmässä.

Voimme myös laskuttaa melontakokeilun opettajan ennakkoon antamilla laskutustiedoilla. Silloin säästyy aikaa varsinaiseen melontatoimintaan eikä oppilaiden tarvitse kuljettaa rahoja.

Lisätietoja oppilaitosten melontakokeiluista saa sähköpostitse: koulutus@vesisamoilijat.fi
Comments