Toiminta‎ > ‎Ohjatut melontaretket‎ > ‎

Retket 2014

Melontakaudella 2014 olemme pyrkineet tuomaan vähän uutta toimintaa. Täydennyksiä tapahtumiin tulossa vielä kauden aikana. Pyrimme tiedottamaan muutoksista ja uusista retkistä ja tapahtumissa seuran Web-sivulla www.vesisamoilijat.fi, Facebookissa viikkotiedotteiden yhteydessä tai erillisinä viesteinä ja postituslistan kautta. Iltamelonnoista viestit tulevat postituslistan Kuntoilu valinneille, pidempien "evästauollisten" tai yönyliretkien viestit Retkeily listalla. Tekniikkatorstaista kaltaisista tilaisuuksista ilmoitamme listalla Koulutukset. Valitse myös Tapahtumat, jos haluat tietoa muista seuran tapahtumista.

Jos ideoita, laita viestiä retki (a) vesisamoilijat.fi tai kommentoi Facebookin viikkotiedotetta. Katso myös Harraste- ja retkimelontakysely 2014 - tulokset.

Lisätietoja melontaretkistä saat sähköpostilla osoittesta retki (a) vesisamoilijat.fi tai koulutus (a) vesisamoilijat.fi. 

Iltaretket

Nimi Ajankohta Kuvaus
Keskiviikon iltaretketSäännölliset ohjatut retket loppuneet tältä vuodelta. Seuratkaa kuitenkin Facebookia onko joku porukka lähdössä.

Iltaretkillä melotaan rauhallista vauhtia ryhmässä ja ne suuntautuvat Vesijärven sataman, Myllysaaren, Selkäsaaren tai Enonsaaren suuntaan sääolosuhteista riippuen, niin että aikaa melontaan käytetään 2-2,5 h/ilta. Kovan tuulen sattuessa kierretään Kahvisaaren laajennettua kierrosta. Iltaretket toimivat erittäin hyvänä melontakunnon ja -tekniikan vahvistajana esim. aikuisten alkeiskurssin käynneille. Tule mukaan – iltaretkille ei tarvitse ennakkoilmoittautua ja tarvittaessa vuokraat kajakin iltamelontaan a 10 eur (aukko), jos sinulla ei ole kaluston käyttöoikeutta.

Torstain iltaretketSäännölliset ohjatut retket loppuneet tältä vuodelta. Seuratkaa kuitenkin Facebookia onko joku porukka lähdössä.Viime vuoden lipunlaskussa jäsenistön toiveita myötäillen, haluttiin myös toinen iltaretki-ilta ja tulevana kesänä sellaisia järjestetään TORSTAISIN. Näillä illoilla muuten samansuuntaiset ohjeet kuin edellä, paitsi vauhti on reippaampi. Reittinä voi olla esimerkiksi Enonselän kierto, Upilan hylky, Häyhtö, Isosaaren ympäri, Haritunjoelle
KuutamomelonnatSyys-lokakuu kuutamot 

Tekniikkatorstait ja saunailtamat

Tarkoitus viettää ilta meloen tekniikkaopastuksen kera ja päätteeksi saunomista sekä evästelyä. Saunominen pienellä varauksella, sillä mikäli sauna vuokrattuna ryhmälle, emme voi sitä käyttää. Vesillä opetustuokiot kestävät 17:30-19:00, jonka jälkeen iltaa jatketaan vapaamuotoisesti.

  Ajankohta   Aihe
 12.6. 
 Kajakin ohjaustekniikat ja vesipelit
 10.7. Pelastautumiset ja hinaukset
 7.8. Eskimot ja kajakkiakrobatia
 14.8. Eskimot ja kajakkiakrobatia

Päiväretket

Pyrimme järjestämään vapaamuotoisia melontoja ja päiväretkiä kesän aikana. Informoimme retkistä täällä Web-sivulla, Facebookissa, postituslistan Retkeily valinnan tehneille. Jos ideoita, laita viestiä retki (a) vesisamoilijat.fi .


 Nimi  Ajankohta   Kuvaus
Karisto-Pajulahti 27.4. klo 10.00Melomme Karistosta Kymenkäänteen reittiä Pajulahteen.Pidemmät retket

Lähetä ehdotuksia mahdollisista kohteista osoitteeseen retki (ät) vesisamoilijat.fi.

 Nimi AjankohtaKuvaus Luokittelu
Bifurgaatio melonta /
Järjestäjä Padasjoen Latu. 

 24-25.5.
Padasjoen Mainiemestä, josta Padasjoen Latu kuljettaa melojat ja kajakit Lummenne järven rantaan. Reitti kulkee vaihtelevissa järvi- ja jokimaisemissa. 
 Helppo 1
Suomi Meloo


 7.-16.6.Reitillä Joensuu - Heinola. Vesisamoilijat osallistuu kaksikko ja tarvittaessa yksikkö kajakeilla.Helppo - keskitaso. Osuudet ovat eripituisia ja tasoisia.
Padasjoki - Kelvenne - Isoranta - Vääksy - Lahti
 26-29.6.Vesisamoilijat / Salpausselän Samoojat järjestävät melontaretken reitillä: Padasjoki - Kelvenne - Isoranta - Vääksy - Lahti.
Keskitaso 2.
Ei koskia, Päijänteen isohkoja selkiä ylitettävänä.
Melontaretki Päijänteen kansallispuistoon
 18.-20.7. Tutustumme Päijänteen kansallispuistoon sekä retkimelonnan perusteisiin.
Lähdemme liikkeelle Padasjoen Mainiemestä ja vietämme kaksi yötä Päijänteen saarissa ja Kelventeellä. Tämä melontaohjaajan vetämä retki sopii myös ensikertalaisille. Ilmoittautuminen
 Helppo 1
Kelventeen Retki  18.-20.7. Melomme perjantaina Kahvisaaresta Timpankallioille - aamulla jatkamme matkaa Kelventeelle, jossa yövymme yhdessä Mainiemestä lähtevien kanssa. Sunnuntaina paluu Kahvisaareen meloen tai autokyydissä Mainiemestä. Retki maksuton seuran jäsenille. Kyytimaksu autolla palaaville. Ilmoittautuminen Keskihelppo / keskivaikea
Meriretki Kotkan merelle 8.-10.8.Merimelontaretki soveltuu peruskurssin käyneille. Päivämatkat hyvällä säällä ovat 8-20km ja kohteina Koukkusaari ja Kaunissaari. Tuulisemmalla säällä mahdollistuu aallokkomelonnan harjoittelu.
Ilmoittautuminen
Keskitaso

Ilmoittautumislomake Päijänne- ja Meriretkelle.

Muut tapahtumat

 Nimi Ajankohta   Kuvaus
Erämelonnan SM-kisat http://www.eramelonta.fi/ 16.-17.8.Vesisamoilijat ja Tiirismaan Latu järjestää yhdessä muiden Vesijärven ympäristön toimijoiden kanssa Erämelonnan SM kisat. Kisat järjestelyt ovat jo täydessä vaudissa ja voit ilmoittautua mukaan järjestelyihin: Timo Riikonen puh:0400 498 618 tai timo.riikonen1 (ät) gmail.com
Hanko Sea Kayak Gathering http://www.nilfinland.fi/hskg
 22.-24.8.Melontatapahtuma merimelonnasta kiinnostuneille. Pyrimme järjestämään yhteiskyytiä Hankoon. Ota yhteyttä retki (a) vesisamoilijat.fi , jos menossa Hankoon.

Ċ
Retki Vesisamoilijat,
29.3.2015 klo 0.22
Ċ
Retki Vesisamoilijat,
29.3.2015 klo 0.22
Comments