Retkimelontaa

Retkimelonnassa pääsee lähelle luontoa ja rauhaa
Kanootti ja kajakki houkuttelevat retkeilemään. Melontavarusteita on helppo kuljettaa auton katolla mielenkiintoisiin paikkoihin ja niillä voi meloa kaukanakin oleviin kohteisiin ja tarvittaessa vetää tai kantaa kannasten yli uusiin outoihin vesistöihin. Kajakilla voi meloa pieniä ojia tai ylittää rannattomia selkiä. Kanoottiretkeilijä voi ottaa pieniä mukavuutta lisääviä varusteita retkelle. Kanoottiin ja kajakkiin sopii yllättävän paljon tavaraa. Meloja sulautuu helposti osaksi luontoa taittaessaan matkaansa lähes vedenpinnalla istuen. Melontaretkeily uusilla vesillä on aina seikkailua. Tuuli suurilla selillä ja jokiretkillä kosket saavat melojan kunnioittamaan luonnon voimia.

 Joskus kannattaa retkeillä yksin, nauttia omasta seurasta ja luonnosta. Pelkästään yksin retkeilemällä menettää kuitenkin paljon. Toisilta retkeilijöiltä voi oppia. Osalla retkistä on koulutustakin. Kylmien vesien aikaan, suurilla selkävesillä tai virrassa ja koskessa on hyvä meloa seurassa turvallisuussyistä.  Seuran retkillä voi myös tutustua muihin samanhenkisiin luonnossa liikkujiin ja saada heiltä hyviä vihjeitä varusteista tai missä kannattaa retkeillä.

Retkijaosto järjestää eri tasoisille melojille tarkoitettuja retkiä Lahden ympäristössä ja ympäri Suomea. Joillakin retkillä melotaan reippaita päivätaipaleita vaativissakin olosuhteissa ja joillakin meloskellaan pikkuhiljaa kohti seuraavaa kohdetta ja keskitytään maisemiin ja nähtävyyksiin. Retken vaativuus ja luonne selviää retki-ilmoituksesta tai kysymällä retken vetäjältä. Aloitteleville retkeilijöille ja melojille järjestetään kerran kesässä Opetusretki, joka on melonnan jatkokurssi ja kanoottiretkeilyn peruskurssi. Jaosto tiedottaa myös muiden seurojen järjestämistä mielenkiintoisista retkistä. Seuratoiminnassa pääsee myös mukaan jäsenten tekemille yksityisille retkille. Usein ne ovat tulevien retkien tiedustelua. Yhdessä retkeilemällä on helppo järjestellä kuljetuksia, jakaa kustannuksia ja ylittää patoja ja kannaksia.

Retkimelojan näkökulmia.


Comments