Retket, talkoot, tapahtumat

Ohjatut melontaretket

Täydennyksiä melontoihin tehdään kauden aikana. Jos sinulla on retki-ideoita, laita viestiä retki(a)vesisamoilijat.fi.

Iltamelonnat

  • Torstaisin ohjattu iltamelontaretki klo 17:30 Kahvisaaresta. Järjestetään Kauden avauksesta vähintään elokuun loppuun.

  • Kuutamomelonnat loppukesästä

Päiväretket


Pidemmät retket


Tiistai- ja torstaimelonnat

Kesällä 2020 melottiin vain torstain iltamelonnat. Melonnat ovat tältä kaudelta päättyneet.

Perinteinen melontatapahtuma Kahvisaaressa tiistai- ja torstai-iltana klo 17-20 välisenä aikana sekä jäsenille että ulkopuolisille. Pääset helposti kokeneempien melojien mukaan ja saat neuvoja melontaan ja välineisiin. Turvaohjeiden mukaan huomioimme vuokrauksessa keliolosuhteet ja vuokraustoimintaa ei ole, jos keli on huono (kova tuuli ja aallokko).

Muista aina kirjata suorituksesi vajan seinässä olevaan listaan. Melontakauden päätteeksi kolme ahkerinta melojaa palkitaan hienoilla pokaaleilla tunnollisesta melontaharrastuksesta.

Torstain Iltaretkillä melotaan rauhallista vauhtia ryhmässä ja ne suuntautuvat Vesijärven sataman, Myllysaaren, Selkäsaaren tai Enonsaaren suuntaan sääolosuhteista riippuen, niin että aikaa melontaan käytetään 2-2,5 h/ilta. Lähtö Kahvisaaresta kello 17:30, tule valitsemaan kajakki ajoissa ennen lähtöä. Iltaretket toimivat erittäin hyvänä melontakunnon ja -tekniikan vahvistajana esim. aikuisten peruskurssin käynneille. Tule mukaan – tarvittaessa vuokraat kajakin iltamelontahintaan, jos sinulla ei ole kaluston käyttöoikeutta.


Talkoot ja tapahtumat

Tässä on luettelo kauden tapahtumista, joihin kutsumme sinut mukaan talkoisiin:

15.-16.8. Ratamelonnan SM I + Suomen Cup

Ratamelonnan SM osa 1 järjestetään Joutjärvellä elokuun kolmantena viikonloppuna (15-16.8). Tapahtumaan tarvitaan talkooväkeä mm. tulospalveluun, kioskiin, makkaran- ja letunpaistoon. Vesillä tapahtuvaan toimintaan kaivataan veneenkuljettajia, lähetysponttoonille kiinnipitäjiä, veneisiin pelastushenkilöstöä. Kilpailujen arvioitu kesto 8.30-16.00 mutta ponttooni ei ole käytössä enää iltapäivällä kun on pitkien matkojen lähtöjä.

Ennen kilpailuja tapahtuvaa toimintaa on lähtöponttoonin kasaaminen ja sen siirto järvelle, ratojen läpikäynti (poijusten tarkastus ja mahdollinen vesikasvuston poisto radoilta). Kisojen jälkeen ponttoonin siirto takaisin rantaan ja sen purkaminen poiskuljetusta varten.

Tehtäviin tarvittava opastus annetaan ennen kilpailuja. Talkoolaisille on tarjolla ruokaa ja juomaa. Pienikin työpanos auttaa! Ilmoittaudu joko sähköpostilla osoitteeseen rata(ät)vesisamoilijat.fi tai tekstiviestillä Vesa Liuskalle 040-5585636.

25.8. Jäsenien saunailta

Tervetuloa joukolla saunomaan ja grillaamaan Kahvisaaren rantasaunaan tiistai-iltana 25.8. klo 17 eteenpäin. Uikkarit, pyyhe ja syötävää mukaan! Mikäli taivaalta tippuu tavaraa niskaan, voidaan myös kipittää Arvolaan evästämään. Ohjelmaa voidaan yhdessä kehittää saunomisen ja syömisen lisäksi.. mölkkyä, tarinankerrontaa, kajakeilla puljaamista..? Facebookiin on julkaistu tapahtuma, jonne voit käydä klikkaamassa osallistumisesi.

17.10. Kauden päätös, Kahvisaari

Syystalkoot on peruttu ja päättäjäisten ohjelmaa on supistettu ja tilaisuus vietetään kokonaan ulkona korona tuomien rajoitusten vuoksi. Tilaisuus alkaa klo 12. Ohjelmassa makkaraa, palkitsemiset ja kakkukahvit. Tilaisuuden jälkeen mahdollisuus yhteismelontaan noin klo 14.

25.11. Syyskokous, Joutjärvi

Syyskokouksen päivämääräksi on sovittu keskiviikko 25.11.2020. Virallinen kutsu kokoukseen tulee seuran web-sivuille ja ilmoitustauluille.

Suomi Meloo 6. - 12.6.2020 (SIIRRETTY VUODELLE 2021)

Tulevana kesänä 36. Suomi meloo viesti järjestetään 6. - 12.6., jolloin pääsee nauttimaan melontatapahtumasta kesäkuun yöttömässä yössä. Tällä kertaa reittinä Jyväskylä - Ruotsinpyhtää, lisätietoa www.suomimeloo.fi . Melojat ry ja Vesisamoilijat ry kokoavat yhteisen joukkueen. Viestissä joukkue meloo vuorotellen kaksikkokajakkia reitillä eteenpäin päivin ja öin 24 h. Mukana on myös yksikkökajakki. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, ota yhteys Terhi Haapasaloon puh. 0400 938 208.

Seurakisat

Kesäkaudella kisataan kerran kuussa seurakisat Joutjärvellä. Kaikki mukaan retkimelojista lähtien!

2 Tiistaikisat 28.7. klo 17:30-20

Tiistaikisat seuran jäsenille Joutjärvellä. Kaikki tervetulleita kisaamaan ja avustamaan järjestämisessä vauvasta vaariin ja ratamelojasta retkimelojaan! Ilmoittautuminen klo 17:30, jonka jälkeen kisainfo. Matkat 200m ja 500m. Lainakalustoa löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Kaikki palkitaan.

1 Tiistaikisat 14.7. klo 17:30-20

Tiistaikisat seuran jäsenille Joutjärvellä. Kaikki tervetulleita kisaamaan ja avustamaan järjestämisessä vauvasta vaariin ja ratamelojasta retkimelojaan! Ilmoittautuminen klo 17:30 mennessä, jonka jälkeen kisainfo. Matkat julkaistaan paikan päällä, varmaan ainakin 200m ja 500m. Lainakalustoa löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin.