Melontakurssit

Melontakurssit

Tulevat kurssit ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu Vesisamoilijoiden verkkokaupassa. Kurssilistauksen löydät niin ikään verkkokaupasta. Klikkaa siis linkkiä.

https://vesisamoilijat.mycashflow.fi/

Tutustuthan toimitusehtoihin ennen tilaamista.

Kurssin päävetäjä ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään 3 päivää ennen kurssia. Samalla sinulle toimitetaan tarvittavat ennakkotiedot. Osallistujilta edellytetään yksinkertaista kyselyä mahdollisten tasapainoon tai tajunnantilaan vaikuttavien rajoitteiden takia. Lisäksi kysytään uimataidosta. Uimataidottomuus ei ole este kurssille, mutta ohjaajien on hyvä tietää osallistujien valmius veden varaan joutumisessa.

Melontakurssin maksaminen liikunta- ja virikesaldolla

Melontakurssit maksetaan yleensä verkkomaksuna verkkokaupassa, mutta sen voi suorittaa myös SmartumPay, MyEdenred ja ePassi-liikuntasaldolla. Liikuntasaldolla voit maksaa vain oman kurssin. Paperisia liikuntaseteleitä emme ota vastaa.

Valitse verkkokaupassa maksutavaksi Liikuntasaldo ja maksa kurssimaksu mobiilisovelluksella ja lähetä kuvakaappaus maksusta osoitteeseen verkkokauppa@vesisamoilijat.fi. Vahvistettuasi tilauksen saat tarkemmat ohjeet sähköpostiisi. Voit tutustu myös ennakkoon Maksutavat osion ohjeisiin alla.

Kurssikuvaukset

Aikuisten melontakurssi

Aikuisten melontakurssilla käydään läpi melonnan perustaidot. Melontavarusteisiin tutustumisen jälkeen melonnan perustekniikat opetellaan vesillä. Kurssin kesto on 10 tuntia ja arkikursseilla opetus tapahtuu iltaisin kello 17-20(21). Yli 14 vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa aikuisten kurssille.

Melontakurssin jälkeen voit osallistua viikottaisille lähiretkille ja toteuttaa turvallisesti omatoimisia retkiä sisävesillä.

Melontakurssit perustuvat kokemukselliseen oppimiseen. Kurssit toteutetaan Suomen melonta- ja soutuliiton melonnan peruskurssin sisältöohjeita mukaillen.

Hinta 95€

Perhemelontakurssi

Perhemelontakurssille voi tulla huoltajan tai huoltajien kanssa 1-3 lasta. Melontakurssi tarjoaa perheelle uutta yhteistä tekemistä ja ehkä koko perheen luontoharrastuksen. Vesisamoilijoilla on tarjota lapsille sopivia lasten retkikajakkeja. Aikuiset ja lapset voivat myös meloa yhdessä kaksikoilla. Perhekurssin kesto on 10 tuntia.

Hinta

Melontakoulu lapsille

Melontakoulu on suunnattu 8-13 vuotiaille uimataitoisille lapsille ja nuorille. Melontakoulussa opetellaan melonnan perusteita sekä tutustutaan melontakalustoon hauskanpitoa unohtamatta. Aiempaa kokemusta melonnasta tai seuran jäsenyyttä ei tarvita. Melontakoulut järjestetään suojaisalla Joutjärvellä.

Hinta

Aikuisten jatkokurssi

Melonnan jatkokurssilla syvennetään melontataitoja. Kurssilla kerrataan peruskurssin asiat, hiotaan eteenpäinmelonnan tekniikkaa ja opitaan mm. etuperäsin, sivuttaissiirtymä vauhdista, itsepelastautuminen, ylätuki ja eskimon alkeet. Jatkokurssilla opitaan asioita avovesimelonnasta ja syvennytään turvallisuustaitoihin peruskurssia enemmän.

Hinta

Ryhmämelotukset

Melontakokeilut ryhmille

Tällä hetkellä meidän on haastavaa löytää ohjaajia melontakokeiluihin. Kannattaa silti pyytää tarjous. Huomioithan, että Kahvisaaren tilat ja rantasauna ovat silti vuokrattavissa tarpeisiinne.

Tarjoamme työyhteisöille ja yksityisille ryhmille mahtavat puitteet virkistäytymiseen ja melonnan kiehtovaan maailmaan Lahden Kahvisaaressa, Niemen sataman kupeessa. Vesisamoilijat ry:n toimipisteessä on kaikki tarvittava melontavarustus niin pienille kuin isommillekin ryhmille ja pätevien melonnanohjaajien johdolla voimme tutustua vaikka satamaan kanooteista käsin tai meloa saareen evästauolle. Meloa voi vielä pitkälle syyskuun puolelle asti kauniissa, pimenevissä illoissa.

Melonta-aktiviteettiin saa sujuvasti yhdistettyä kokoustilan tai rantasaunan, sillä meiltä löytyy Kahvisaaresta vuokrattavia tiloja pienille ja isommillekin ryhmille. Vuokrattavista tiloista lisää tilavuokrauksen alla.

Teemme sinulle tarjouksen virkistäytymistuokiosta, joka sisältää melontaa toiveidesi mukaisesti.

Tervetuloa rentoutumaan melonnan pariin!

Hintaesimerkkejä. Esimerkkihinnat sisältävät ohjaajan palvelut sekä kaluston. Turvamääräyksen mukaisesti vesille lähtee 1 ohjaaja/8 ohjattavaa.

  • 6 henkilöä, melonnan kesto 2 h yht. 280 €

  • 9 henkilöä, melonnan kesto 3 h yht. 570 €

  • 16 henkilöä, melonnan kesto 2 h yht. 680 €

  • 16 henkilöä, melonnan kesto 3h yht. 780 €

Voit jättää tarjouspyyntösi Vesisamoilijoiden nettilomakkeella

Oppilaitosten melontakokeilut

Emme toteuta tällä hetkellä kolulaismelotuksia.

Koululaisille ja opiskelijoille järjestetään suojaisalla Joutjärvellä melontakokeiluita keväisin ja syksyisin.

Oppilaitosten melonta on turvallinen tapa tutustua monipuoliseen melontaan esimerkiksi liikuntatunneilla tai liikuntapäivänä. Melontakokeilut kestävät n. 90 min. Sisältö on seuraavanlainen:

  • Maissa turvaohjaistus, tutustuminen varusteisiin ja perustekniikkaan ohjaajan opastuksella.

  • Suojaisalla Joutjärvellä melontalenkki ja tekniikkaharjoituksia.

  • Erikoistoiveiden mukaan voidaan myös tutustua kanoottipooloon (vesipallon ja koripallon yhdistelmä), harjoitella enemmän melontatekniikkaa tai tehdä pidempi melontalenkki ryhmässä. Tällöin myös aikaa tulee varata enemmän.

  • Melontaretki (2-3h) Vesijärvellä on mahdollinen ryhmälle joka on aikaisemmin suorittanut melontakokeilun.

Koululaismelonta maksaa 5 €/oppilas ala-asteikäisiltä ja 8€/oppilas yläkoululaisilta ja sitä vanhemmilta. Maksut toivomme laskulla. Hinta sisältää kaluston (kajakki/kanootti, mela, aukkopeite, kelluntaliivit) ja opetuksen. Opettaja käy läpi melontakaluston vuokraukseen liittyvät asiakirjat ja allekirjoittaa vuokraussopimuksen. Opettajalle kalusto on ilmainen. Ryhmän minimikoko on 10 oppilasta.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Oppilaat ovat kouluajalla opettajan vastuulla. Vesisamoilijat ry:llä on yhdistystoimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus. Mikäli opettaja ei halua tai pysty toimimaan apuvetäjänä, maksullinen lisävetäjä korvaa opettajan työpanoksen myös 10 hengen ryhmässä.

Lisätiedot ja varaukset oppilaitosten melontakokeiluista sähköpostitse: nuoriso@vesisamoilijat.fi