Melontakurssit

Lasten ja nuorten melontakoulut

Tulevat melontakoulut ja ilmoittautuminen

KAUDEN 2024 melontakoulut tulevat myyntiin maaliskuussa 2024! Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu SuomiSport sovelluksessa. Klikkaa siis allaolevaa haluamasi melontakoulun linkkiä

Lasten ja nuorten melontakoulut

4.-7.6.2024 (ti-pe klo 17-19:30)


17.-20.6.2024 (ma-to klo 17-19:30)


1.-4.7.2024 (ma-to klo 12-14:30)


Tutustuthan toimitusehtoihin ennen tilaamista.

Mukaan et tarvitse omia melontavarusteita. Mukavat sään mukaiset liikuntavaatteet ja reipas mieli riittävät hyvin. Varmuuden vuoksi on hyvä olla mukana myös pyyhe ja vaihtovaatteet

Melontakoulun maksaminen

Melontakoulun maksaminen tapahtuu Suomisportissa. Suomisport tili tulee luoda aikuisen nimellä ja lapsi tai lapset liitetään aikuisen tiliin.

Melontakoulun kuvaus

Lasten ja nuorten melontakoulu (45 €)


Osallistujan tulee olla syntynyt välillä 1.1.2012 - 31.12.2016 ja osallistujan tulee osata uida vähintään 20 metriä.

Neljän päivän aikana opitaan melonta tekniikkaa, tutustutaan kajakkeihin, joita onkin monenlaisia. Pidetään pilke silmäkulmassa, leikkien ja pelailen, ennen vesille menoa, unohtamatta välitankkausta. Tarjolla pientä välipalaa, päivittäin.

Rohkeasti mukaan, tutustumaan pienen ja ei niin tutun lajin saloihin.

Meillä kaikki on kavereita, nuoret ja vähän vanhemmat melojat. 


Melontakurssit

Tulevat kurssit ja ilmoittautuminen

KAUDEN 2024 kurssit tulevat myyntiin maaliskuussa 2024! Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu SuomiSport sovelluksessa. Klikkaa siis allaolevaa haluamasi kurssin linkkiä

Melonnan peruskurssit

https://www.suomisport.fi/events/f1a2a98c-578d-44e2-ad52-0747695b855b

Tutustuthan toimitusehtoihin ennen tilaamista.

Kurssin päävetäjä ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään 3 päivää ennen kurssia.  Samalla sinulle toimitetaan tarvittavat ennakkotiedot. Osallistujilta edellytetään yksinkertaista kyselyä mahdollisten tasapainoon tai tajunnantilaan vaikuttavien rajoitteiden takia. Lisäksi kysytään uimataidosta. Uimataidottomuus ei ole este kurssille, mutta ohjaajien on hyvä tietää osallistujien valmius veden varaan joutumisessa.

Melontakurssin maksaminen liikunta- ja virikesaldolla

Ensisijaisesti toivomme maksua SuomiSportissa

SuomiSportissa ei vielä ole mahdollisuutta maksaa liikunta- tai virikesaldolla. Yritämme joustaa, niin että sen voi suorittaa myös SmartumPay, MyEdenred ja ePassi-liikuntasaldolla. Paperisia liikuntaseteleitä emme ota vastaa.

JOS haluat käyttää liikunta-tai virikesaldoa, ole ensin yhteydessä talous@vesisamoilijat.fi

Annamme sinulle SuomiSport allennuskoodin, jonka jälkeen voit ilmoittautua, maksat Liikuntasaldon mobiilisovelluksella, otat siitä kuvakaappauksen ja lähetät maksusta sähköpostilla osoitteeseen talous@vesisamoilijat.fi. 

Kurssikuvaukset

Peruskurssi  (119 €)

Aikuisten melontakurssilla käydään läpi melonnan perustaidot. Melontavarusteisiin tutustumisen jälkeen melonnan perustekniikat opetellaan vesillä. Kurssin kesto on 10 tuntia ja opetus tapahtuu arki-iltaisin kello 17-20(21), viikonloppukurssilla kello 10-16. Ilmoittautumiset otetaan vastaan nettilomakkeella. Aikainen ilmoittautuminen takaa osallistumismahdollisuuden. Peruskurssin jälkeen voit osallistua viikottaisille lähiretkille ja toteuttaa turvallisesti omatoimisia retkiä sisävesillä. Osallistujan tulee osata uida.

Melontakurssit perustuvat kokemukselliseen oppimiseen. Kurssit toteutetaan Suomen melonta- ja soutuliiton melonnan peruskurssin sisältöohjeita mukaillen.

Kertauskurssi (60 €)

Kertauskurssilla kerrataan ja mahdollisesti syvennetään peruskurssin taitoja. Tämä kurssi on sinulle, joka kaipaat vahvistusta melontataidoissasi tai jos peruskurssista on ehtinyt vierähtää jo tovi ja olet aloittelemassa harrastusta uudestaan. Osallistujan tulee osata uida.

Jatkokurssi (119 €/)

Jatkokurssin tarkoitus on syventää peruskurssilla opittuja tietoja ja taitoja. Jatkokurssille osallistuvan täytyy pääsääntöisesti hallita peruskurssin sisältö. Yleisesti ottaen riittää, jos olet melonut aktiivisesti yhden kauden. Jatkokurssi ei ole kertauskurssi. Jos kaipaat alkeissa muistinvirkistystä, osallistu kertauskurssille.

Jatkokurssi järjestetään vallitsevissa olosuhteissa eteläisellä Vesijärvellä. Kurssilla keskitytään niin oman melontataidon kohentamiseen, kuin melontakaverista huolehtimiseen. Kurssilla on vahva painotus melontaturvallisuuteen ja riskien hallintaan. Kurssin kesto on 10 tuntia ja opetus tapahtuu arki-iltaisin kello 17-20(21), viikonloppukurssilla kello 10-16(17).

Perhekurssi (xx)

Perhemelontakurssilla opetellaan melonnan perusteita sekä tutustutaan melontakalustoon ja mahdollisuuksien mukaan käydään melontaretkellä kurssin viimeisenä päivänä. Perhemelontakurssi tarjoaa perheelle hauskaa tekemistä sekä mahdollisuuden perehtyä uuteen luontoharrastukseen yhdessä. Perhemelontakurssille voi osallistua koko perheen voimin. Yhden aikuisen seurassa voi kurssille osallistua 1-3 iältään 8-17 vuotiasta lasta. Kaikkien osallistujien tulee olla uimataitoisia.

Perhemelontakurssin kesto on yhteensä 10 tuntia ja opetus tapahtuu kolmena peräkkäisenä arki-iltana kello 17.00-20.00 (viimeisenä iltana lopettelemme poikkeuksellisesti klo 21.00. aikaan, jotta ehdimme käydä melontaretkellä sekä jakaa todistukset).


Ryhmämelotukset

Melontakokeilut ryhmille

Emme tällä hetkellä järjestä ryhmämelotuksia. Suosittelemme tutustumaan tila- ja kalustovuokraukseemme. Kajakkivuokrauksen yhteyteen saa sujuvasti yhdistettyä kokoustilan tai rantasaunan, sillä meiltä löytyy Kahvisaaresta vuokrattavia tiloja pienille ja isommillekin ryhmille. Vuokrattavista tiloista lisää tilavuokrauksen alla.

Tervetuloa rentoutumaan melonnan pariin! 

Voit jättää tarjouspyyntösi Vesisamoilijoiden nettilomakkeella 

Oppilaitosten melontakokeilut


Koululaisille ja opiskelijoille järjestetään suojaisalla Joutjärvellä melontakokeiluita keväisin ja syksyisin. 

Oppilaitosten melonta on turvallinen tapa tutustua monipuoliseen melontaan esimerkiksi liikuntatunneilla tai liikuntapäivänä. Melontakokeilut kestävät n. 90 min. Sisältö on seuraavanlainen:

Koululaismelonta maksaa 10 € /oppilas ala-asteikäisiltä ja 12 € /oppilas yläkoululaisilta ja sitä vanhemmilta. Maksut toivomme laskulla. Hinta sisältää kaluston (kajakki/kanootti, mela, aukkopeite, kelluntaliivit) ja opetuksen. Opettaja käy läpi melontakaluston vuokraukseen liittyvät asiakirjat ja allekirjoittaa vuokraussopimuksen. Opettajalle kalusto on ilmainen. Ryhmän minimikoko on 10 oppilasta.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Oppilaat ovat kouluajalla opettajan vastuulla. Vesisamoilijat ry:llä on yhdistystoimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus.

Lisätiedot ja varaukset oppilaitosten melontakokeiluista sähköpostitse: nuoriso@vesisamoilijat.fi